Diy: 50-luvun tuoli

Monesti kuvitellaan sisustamisen vaativan suuria summia rahaa. Tuo ajatus menee jo alusta alkaen pieleen. Kirpputorit ja kierrätyskeskukset tai mummon vintti voivat olla monesti se parhain aarreaitta. Mieleeni painui entisen opettajani löytäneen kierrätyskeskuksesta kymmenesosalla oikeasta arvostaan Mademoiselle-tuolin. Tottakai tämän kaltaiset löydöt vaativat useita etsintöjä ja kiertelyitä. Eikä tämän postauksen aiheena missään vaiheessa pitänyt olla design-tuotteet, vaan löydöt voivat olla eurolla tai kahdella löydetty kiva kukkaruukku tai sisustustyyny. Näillä saadaan jo erilaista ilmettä kotiin ja ostajastakin voi tuntua, että tällä pienellä panostuksella kodin ilme on muuttunut kerta heitolla.

Eilen menin käymään pienellä visiitillä vanhempieni luona mukanani vanha jämäkangas. Kangas oli laadukasta verhoilukangasta, joten se sopi mainiosti kahden vanhan 50-luvun tuolin uudelleen päällystämiseen. Harmikseni en ottanut kuvaa aivan alkuperäisestä kankaasta, joka piileskeli uudemman ruskean kankaan alla. Pahoittelen myös kuvien rakeisuutta, koska iphone tuurasi järkkäriä tässä kohtaa. Muutos oli kuitenkin kaikista häiriötekijöistä huolimatta huomattava. Tuolien ilme raikastui, piristyi ja väriähän ei voi koskaan olla liikaa elämässä. Luonnossa kankaan kolmiulotteisuus on vieläkin kauniimpi kuin kuvassa.

Näiden tuolien hinnaksi tuli vajaa 10 euroa; kangas oli ilmainen, mutta liima ja niittipyssy jouduttiin tätä projektia varten hankkimaan. Vanhaa kangasta irrottaessa, huomasimme istuinosien liimausten pettäneen, joten niitä jouduttiin hieman korjailemaan. Vanhat pehmusteet saivat kelvata, joten muuta ei tarvinut tehdä kuin niitata nurjalle puolelle kangas tiukasti paikoilleen.

Ennen:


Jälkeen:



Tunnisteet: , , , ,