Hemmottelua Tallinnan syleilyssä

Monet ovat varmaan huomanneet, että Casablogit vieraili pikkujoulujen merkeissä Tallinnassa. Koko päivän sai tuntea itsensä prinsessaksi, koska vastaanotto oli aina tervetullut ja kuplivilla juhlistettiin päivää. Matkasimme Eckerö Linen M/S Finlandialla kohti Tallinnaa. 



Aamu alkoi kuohuvalla Loungessa, josta meille oli varattuna kaksi pöytää ikkunoista avautuvien maisemien luota. Itselleni oli aivan uutta, että pienellä lisähinnalla saa ruokaa, juomaa sekä oman paikan ilman hirveitä ruuhkia. Vietimme aikaa melkein koko ajan Loungen puolella kuohuvasta, aamupalasta sekä mahtavasta seurasta nauttien. Varmasti aion joskus uudestaan kokeilla tuota matkustamista rauhallisuuden vallitessa Loungen puolella. Suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat nauttia hyvästä seurasta ja ruuasta laivan lipuessa rauhallisissa tunnelmissa Tallinnaa kohden.



kaksion8371.jpg



"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka" - Carl-Erik Creutz



kaksion8380.jpg



Eckerö Linen M/S Finlandiassa oli selvästi panostettu sen sisustukseen. Laivasta löytyi moneen sisustustyyliin sopivia tiloja, joissa pääsi nauttimaan erilaisista laivan antimista. 



kaksion8429.jpg



Rentouttavan laivamatkan jälkeen lähdimme tutustumaan Kalamajan Telliskiven alueeseen. Sieltä löytyi käsitöistä aina skandinaaviseen sisustukseen asti. Hieman Granit-henkisestä Homeart-sisustusliikkeestä taisivat innostua kaikki Casablogien bloggaajat. Itse maltoin olla ostamatta liikkeestä mitään, vaikka sieltä löytyi kauniita esineitä toinen toisensa perään. 



kaksion8390.jpg



Skandinaavista tyyliä rakastavalle löytyi myös liike; Retro Osakond. Hintoja en tutkaillut, mutta pikainen vilkaisu antoi laadukkaan kuvan huonekaluista. Huonekalut olivat kunnoltaan erittäin siistejä. Harmi, että budjetti oli erittäin rajallinen, eikä suurempien tavaroiden kuljettamiseen ollut mahdollisuuksia!



kaksion8403.jpg



Sisustusliikkeiden ja kirpputorikierroksen jälkeen nälkä alkoi jo hieman kurnia mahassa. Päätimme syödä kaikki yhdessä F-Hoone nimisessä ravintolassa. Tilasin fetasalaatin sekä veden, joiden hinta yhteensä oli 5,7€. Enkä voi muuta tehdä kuin ylistää ruokaa sekä paikan tunnelmaa. Muutaman euron salaatti vei kielen mennessään ja sai tämän tytön pään leijumaan taivaissa. Ainakin muutama meistä koki samanlaisia makujen sinfonioita salaattia maistellessa. Huh, pääsisinpä tuonne uudestaan. Suosittelen paikkaa siis erittäin lämpimästi kaikille!



kaksion5.jpg



Yövyimme jokainen omissa huoneissa Sokos Hotelli Estoriassa, jonka jokaisessa huoneessa on toisistaan hieman poikkeava tarina. Hotellin aulat sekä huoneet vilisevät virolaista designia, jota ei voi kuin ihailla. Hotelli sopii mainiosti niille, jotka nauttivat väreistä sekä designin tunteesta. Erittäin leveät ja muhkeat sängyt takasivat erittäin nautinnolliset unet. Hotellilta on muutenkin erittäin lyhyet matkat ostoksille sekä satamaan. Jos ei halua illan aikana poistua hotellilta ollenkaan, niin sekin toimii. Mekin vietimme illan kabaree-esitystä seuraten ja kolmen ruokalajin illallisesta nauttien. Tämän jälkeen siirryimme hotellin alakerrassa olevaan yökerhoon. 



kaksion4.jpg



Värikäs ja designia tulviva sisustus oli mielestäni erittäin positiivinen yllätys. Hotelli oli sekä kodikas että laadukas. 



kaksion8406.jpg



En muista koskaan yöpyneeni näin värikkäässä, mutta harmonisessa hotellihuoneessa. 



kaksion8412.jpg



Taulut kertoivat tarinaa Viroon liittyen.



kaksion8410.jpg



Illalla alkoi siis kabaree-esitys sekä kolmen ruokalajin illallinen. Olimme tunnelmasta ja palvelusta aivan häkeltyneitä. Meidän joukosta löytyi muutama monesta eri ruoka-aineallergiasta kärsivä, mutta tämäkin oli otettu hienosti huomioon, eikä ruuasta voinut muuta sanoa kuin "taivaallista"!



"Olet tervetullut loistoa ja kimallusta tarjoavaan kabareeiltaan "Life is a Cabaret", jossa upouusi revyyshow ohjaa katsojan sotien välisestä ajasta läpi neuvostoajan ja aina uuden vuosituhannen tähtisateeseen. Viemme unohtumattomalle matkalle läpi aikojen ja ihmisten, joiden elämä on kabaree!" - Life is a Cabaretkaksion3.jpg



Muut söivät juustokakkua, niin minä sain nauttia ihanasta sorbetista, joka ei varmasti hävinnyt kyseiselle jälkiruualle. Pääruuan unohdin kuvata kokonaa! Hups!



kaksion2.jpg



Seuraavana päivänä nautimme hotellilla aamiaisen ja laivalla lounaan, mutta palaan vielä päivän yksityiskohtiin tarkemmin, jotta postaus ei veny aivan mahdottoman pitkäksi



*Toteutettu yhteistyössä Eckerö Linen, Matkavekan ja Sokos Hotel Estorian kanssa.



Jos haaveilet työporukan pikkujouluista tai vaikka kahdenkeskisestä illasta Tallinnassa, niin voin suositella tätä kokemusta ehdottomasti. 

Tunnisteet: