Joulun tuoksua

Joulukuusi on mielestäni erittäin tärkeässä osassa, kun mietitään joulun tunnelman luojia. Ja tietenkin nyt puhun aidoista kuusista, joiden tuoksu tuo mieleen joulun yhdessä glögin tuoksun kanssa. Kummini on vuosia myynyt joulukuusia, joten kummitytölle on aina ollut jemmassa kuusi. 



Koristeiden osalta mennään aika pelkistetyssä väriskaalassa, mutta tavallisten pallojen lisäksi löytyy käpyjä, lintuja ja kuvioituja palloja. Kissalle mieluisia ovat alaoksilla kiikkuvat pallot. Myös linnut taitavat saalistajaa houkuttaa.



kaksion9057.jpg



En ole vielä saanut kokonaisvaltaista kuvaa olohuoneesta, jossa "joulu" pääasiassa sijaitsee, mutta pienenä ripauksena on perinteistä punaista ja muutamaa Marimekon kuosia. Ompelukset jäivät hieman kesken, mutta ainakin muutaman tyynyn sekä verhokapan sain aikaiseksi. Ehkä jatkan hommaa sitten ensi vuonna sekä vanhojen, että uusien kuosien parissa.



kaksion9072.jpg



Pallojen kaverina kuusessa on myös perinteinen kynttiläsarja, sekä hopeinen latvatähti, jonka hankin Ikeasta (ehkä) viime vuonna. Kuusen matto on vielä aivan kurtussa, mutta ehkä se siitä suoristuu, kun saa päälleen kasan lahjoja!



kaksion9062.jpg



Tänä jouluna hankin muutaman uuden posliinisen koristeen edellisten kaveriksi. Tämä kuvassa oleva koriste on Hemtexistä hyvillä alennuksilla. Mielestäni kuusi on itsessään niin kaunis, ettei sitä tarvitse peittää tai yrittää koristaa koristein. 



kaksion9066.jpg



Nyt taidan mennä katsomaan, kuinka karjanlanpaisti voi uunissa. Pitäisi vielä jaksaa viimeistellä koti joulua varten, mutta huomenna on poikettava töissä ennen jouluaaton rauhaa. Mieskin on reissussa, mutta ehkä saamme kaiken valmiiksi ajallaan. Kunhan kinkku saadaan ajoissa uuniin!

Tunnisteet: , ,