Olohuoneen remontin ensimmäinen vaihe : check!

Olen manannut olohuoneen sekavaa ilmettä n. 1,5 vuoden ajan, mutta nyt sille on tullut suuri stoppi! Pääsiäisen aikana mieheni reippaili ja remontoi olohuoneen seinät. Päätyseinän kuviollinen tapetti ja sen rinnalla komeillut kellertävä tapetti saivat kyytiä nopealla aikataululla. Täältä näet olohuoneen ennen muutosta!



kaksion_9289.jpg



Seinäpinnat tasoitettiin kauttaaltaan, jonka jälkeen alkoi ikävin osuus - hiominen. Sen jälkeen kaksi maalikerrosta sai aikaan puhtaanvalkoiset seinäpinnat: yksi kerros pohjamaalia ja toinen maalarinvalkoista. Alla olevassa kuvassa näkyy kaunis kolo katossa, johon on jossain vaiheessa tulossa valokisko. Ensimmäinen talonomistaja oli päättänyt viedä sen mukanaan, jonka jälkeen se oli peitetty valkoisella listalla. Meillä on nyt ajatuksena saada siitä hieman viehättävämpi, kunhan tuo kolonen palaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.



kaksion_9294.jpg



Huomenna olohuoneen puolelle tupsahtaa ilmalämpöpumppu, joten oli hyvä, että seinäpinnat käsiteltiin ennen sitä. Kunhan lämpimämmät ilmat tulevat, saa myös katto ylleen valkoisen pinnan. Siksi elämämme nyt listattomassa olohuoneessa. 



kaksion_9297.jpg



Nyt olohuone näyttää taas jälleen meiltä (tai siis minulta?) ilman sitä viehättävää kuviotapettia. Myönnän ettei tapetti ollut kauheimmasta päästä, mutta se ei sopinut sisustukseemme - ei sitten millään. Nyt esineet ja tekstiilit tulevat paremmin esiin. Nautiskelen tästä avaruudesta hetken ennen kuin saan pähkäiltyä taulujen ja seinävalaisimen uudet paikat. Ehkä olohuoneen takaseinällä hetken aikaa kiikkunut karttakin löytää uuden paikan?



kaksion_9282.jpg



Kasvejakin olisi kiva lisätä runsaasti, kuhan tämä viherpeukalo saisi pidettyä ne elossa. Raikkaus on käsinkosketeltava ilman uusia kasvejakin.



kaksion_9296.jpg



50-luvun kalusteet pääset nyt paremmin oikeuksiinsa, kuten myös ruskeat ikkunankarmit. En oikeastaan haluaisi niistä tällä hetkellä valkoisia, koska ne kertovat tarinaa talomme iästä ja aikakaudesta. Jep, talomme ei ole 2000-luvun tuotantoa ja se saa näkyä.



kaksion_9287.jpg



Nyt olisikin kiva kuulla lukijoiden katonmaalausprojekteista? K-raudan myyjää lainatakseni: Onko "kahvi" tullut katosta läpi? Hyvä kuntoista kattoa ei kuulemma tarvitse enää hioa, vaan maali tarttuu siihen muutenkin. Se tekee tuostakin urakasta hieman helpomman kuuloista?

Tunnisteet: , , , ,