DIY: Pikkuruinen kasvimaa

Yhtenä aurinkoisena päivänä jaksoin raahata itseni ja rantapalloni pihalle kyykkimään, eli ottamaan kuvia meidän pienestä kasvimaasta. Tai voiko tuota edes siksi kutsua? Viime vuonna kaikki keskittyminen meni häihin, joten pihalla ei pahemmin istutuksia edes ollut, mutta nyt on hieman jaksanut tähänkin asiaan perehtyä. 



kaksion_9541.jpg



Sukset nojailee puuvajan rapistuneeseen maalipintaan keskellä kesää ja postilaatikkokin kasvaa heinää. Kuulostaa ihan lomalta? No markettahan se siinä ronskisti kasvaa. Postilaatikko toimii kivana katseenvangitsijana tuossa kasvulaatikon yläpuolella. Laitoin sisälle vaan pussin, jotta laatikko ei pääsisi vallan ruostumaan kasteluvedestä.



kaksion_9542.jpg



kaksion_9532.jpg



Laatikon mies roudasi jostain kätköstä, sutaisi valkoista maalia pintaa ja vóla! Monta pussia multaa ja hommahan alkoi jo vahvasti muistuttaa pientä kasvimaata. Nyt vaan kokeilin kasvattaa kaikkea erilaista ja katsoa minkälaista "satoa" saadaan aikaiseksi. Ehkä ensi vuonna on selkeämpi suunnitelma. Ainakin tuolta voi napsia muutamia yrttejä suoraan salaattilautaselle.



kaksion_9536.jpg



kaksion_9537.jpg



Chilikin kasvaa villinä hämähäkin seiteistä huolimatta. Katsotaan kasvaako meille koskaan tomaatteja tai paprikaa, mutta monen chilin kasvaminen on jo melkoinen saavutus, jos ei edes omista viherpeukaloa.



kaksion_9539.jpg



Oletko laittanut pihallesi ruukkuihin yrttejä vai onko kasvulaatikko se juttu? Entä kuinka monelta löytyy se oikea kasvimaa? Perunoita omasta maasta olisi aika jees!



Täällä muuten kasvatellaan myös kovaa vauhtia mahaa, yritetään selvitä raskauden tuomista terveydellisistä haasteista sekä odotellaan pientä jo saapuvaksi. Äidin toiveena olisi pari viikkoa ennen laskettua aikaa, jotta kerettäisiin elokuusta nauttimaan kaikki kolme yhdessä! ;>



Rv35+1

Tunnisteet: , , ,