Tunnustan, olen koukussa!

Sen voisi luokitella sairaudeksi tai ainakin melkein. Koukuttaa sinut ja syö rahatkin lopulta, mutta mielihyvää siitä kyllä saa. Vimma, Papu ja Aarrekid. Niistä koostuu minun koukutukseni: laadukkaita, suomalaisia lastenvaatemerkkejä. Ensin niistä vain haaveili, mutta lopulta raaski sijoittaa kauniiseen, pehmeään ja kestävään vaatteeseen. Vuodenikäiselle raaskin jo ostaa hieman hintavampiakin vaatteita, koska ne ei jää heti kuukaudessa pieneksi. Nämä vaatteet tulevat siis käyttöön vasta noin kuuden kuukauden kuluttua, kunhan saavutamme tuon vuoden iän ja 80cm koon.



Osa kivoista lastenvaatelöydöistä tulee tehtyä edelleen kirpparilta, mutta joskus hairahdun (jos joulu luetaan mukaan, niin vastaus on usein) ja tuhlailen lapselleni. Enää omat vaatteet ei pyöri mielessä. Oikeastaan minulla on tämän hetkiseen tarpeeseen enemmän kuin tarpeeksi kivoja, kestäviä vaatteita, joten uusia en tarvitse. Se, että ei kulje trendien perässä takaa myös pitkäaikaisempia hankintoja. 



Jotkut miettivät, että lastenvaatteet ja niihin panostaminen on imagon hakuisuutta, mutta itse en koe asian olevan niin. Meillä lastenvaatteisiin hurahtaneilla on varmasti monia syitä siihen, miksi niihin panostetaan tai ollaan panostamatta: raha/hinta, vaatteiden tyyli, laatu ja eettisyys. Ei näillä äitiyspäivärahoilla koko vaatekaappia uusita eettisillä, esteettisillä sekä arvokkaammilla vaatteilla, mutta osaan haluan panostaa. Olen aina puhunut paikallisuuden puolesta, ja tässä kohtaa kyse on suomalaisuudesta. Sitä kannatan ja skandinaavinen tyyli on mieleeni. 



Alla olevat paita sekä huivi oli meidän voitto Aarrekidin Instagram-kilpailussa. Ihania, kerrassaan ihania. Huivissa on se hyvä puoli, että käyttöikä on oikeastaan loputon, eikä ole tiettyyn kokoon sidottu.



kaksion_0453.jpg



kaksion_0456.jpg



Ja siis kaikkein hauskintahan on, kun voi hankkia söpöt samisteluvaatteet itselle ja tytölle. Meillä taitaa olla Papun paitojen lisäksi myös Marimekon Kihlatasku-mekot. Hulluutta, todellakin hulluutta. 



kaksion_0290.jpg



kaksion_0292.jpg



Ja tämä Aarrekidin huppari alesta on silkkaa kultaa. Ehkä äidin lemppari löytö tällä hetkellä. Ja täytyy sanoa, että kaikki tämän hetken vaatepanostukset on alennusmyynneistä melkoisilla alennuksilla, joten ei voi muuta kuin hymyillä. Päästiin löydöillä oikeastaan ns. ketjuvaateliikkeiden hintojen tasolle. 



kaksion_0351.jpg



Löytyykö sieltä lukijoiden joukosta muita hurahtaneita?

Tunnisteet: ,