HOP HOP BUNNY

Mietin, kirjoitanko säästeliäisyydestä ja tarjousten etsimisestä vai laadukkuudesta? Totesin pian niiden molempien mahtuvan samaan postaukseen oikein hyvin. Lukijani tietävät, että tykkään kierrellä kirpputoreilla ja monesti tulee tutkailtua myös alennusmyyntejä sillä silmällä, varsinkin lastenvaatteiden kohdalla. Olen oppinut ettei merkkituotteiden, eli tässä kohtaa laadukkuuden tavoittelu vaadi aina suurta pankkitiliä. Opiskeluaikoina kuvittelin, että nyt on tyydyttävä henkkamaukkaan, koska muuhun ei ole varaa. Olisi pitänyt muistaa sanonta: " Köyhällä ei ole varaa halpaan." Olisikin erittäin mielenkiintoista, jos olisin laittanut aina ylös kun ostin kesän aikana monet ballerinat, kun ensimmäiset hajosivat muutaman viikon käytön jälkeen. Yhdetkään niistä eivät nähneet seuraavaa kesää. Nykyään ostan erittäin harvoin vaatteita itselleni, mutta kun ostan, niin panostan mieluiseen, jota voisin kuvitella käyttäväni vuosia. En pidä esimerkiksi "yhden juhlien mekko"- taktiikasta, vaan itse olen esimerkiksi tänä kesänä juhlinut kahdet syntymäpäivät, yhdet rippijuhlat sekä valmistujaiset samalla mekolla. Uskon kyseisen vaatteen näkevän myös monet muut kekkerit ja tilaisuudet. Ehkä ikä (26 vuotiaana tuntee itsensä niin kokeneeksi ja viisaaksi? NOT) tuo sitä kokemusta ja harkitsemiskykyä. Tai ehkä sitä on herännyt miettimään tätä kuluttamista ylipäätänsä. Itse uskon, että voimme ostaa vähemmän, mutta silti saada niin paljon. 



kotoin_2414.jpg



Tälläkin kertaa minua onnisti alennusmyyntien suhteen - muutamat ihanat lastenvaatteet sekä pupusandaalit lähtivät matkaani. Näissä kengissä komeili -70% alennuslappu. Tiedän kaupanalalla työskennelleenä, ettei tuosta jäänyt itse yritykselle mitään käteen, mutta ehkä tässä kohtaa yritän ummistaa silmäni ja ajatella itsekkäästi. Kaapissa on nyt neljät Minna Parikan pupukengät: yhdet korkokengät, kahdet arkikengät ja nyt nämä sandaalit. Korkokengillä tanssittiin häitä ja sen jälkeen muutamat muutkin bileet, joten niiden muistojen myötä en taida niistä kengistä luopua koskaan. Ballerinat ovat kestäneet jo kolme kesää, eikä loppua näy. Voisin kuvitella, että ennen olisin tuona aikana ostanut ainakin 6 - 9 ballerinat. Huh, onneksi tuo materian kuluttaminen on ohi.



kotoin_2409.jpg



Mielestäni ei aina tarvitse löytää sitä tarvitsemaansa asiaa välttämättä erittäin hyvällä alennuksella, vaan miettiä myös sitä, kannattaako tuotteeseen sijoittaa enemmän laadun takia. Pitkällä tähtäimellä tuo varmasti kannattaa ja saat esimerkiksi kenkiä ajatellessa mukavuutta, laatua ja näin ollen myös pitkää käyttöikää. Lasten kanssa kengät ja muut jäävät hetkessä pieneksi, mutta meillä aikuisilla tuotteiden käyttöikä voi olla kymmeniä vuosia, jos laadukkuus on taattu. Ja tottakai kannattaa pitää kirpputoreilla ne silmät auki, koska sieltä voi yhtä hyvin tehdä ihania löytöjä, joista on iloa vuosiksi.



kotoin_2429.jpg



Se miksi vaihdoin tyylini tähän "osta vähemmän"- metodiin on se, että kyllästyin tosiaan ainaiseen kenkien hajoamiseen, jalkojen kipeytymiseen ja vaatteiden nukkaisuuteen jo ensimmäisen pesun jälkeen. Lopetin jo varmaan muutama vuosi sitten trendien seuraamisen ja keskityin etsimään sitä omaa tyyliä. Sen ei tarvitse olla klassisen ajaton, jotta vaatekaapin sisältö voi kestää aikaa. Kunhan olo on mukava, niin muulla ei ole merkitystä. Vaatekaappini on tällä hetkellä aika kiva kokonaisuus kestäviä vaatteita, joita on helppo yhdistellä enkä ole niihin missään vaiheessa kyllästynyt. Olen kerännyt "tyylini" live- ja nettikirpputoreilta, alennusmyynneistä sekä suoraan tulikuumana mallistojen lanseerauksista. 



kotoin_2424.jpg



Tunnen myös vapautta, kun huomaan tekeväni pitkäikäisiä hankintoja, enkä miettineeni tämän kesän hittituotteita. En taida edes tietää, mitä rekeillä tällä hetkellä roikkuu, ellei hintalapun takaa löydy eettisyyttä, laatua ja kestävyyttä. Kuulostaako tekopyhältä vai ihan järkeenkäyvältä? Annan itselleni silti vielä luvan kyllästyä ja vaihtaa, jos niin koen sopivaksi, mutta yritän ehdottomasti välttää näitä tilanteita. Pitää vaan muista olla armollinen itselle, muille ja lompakolle.



 



/ OI KESÄ TULE VIELÄ, JOTTA ASKEL VOISI OLLA VIELÄ KERRAN KESÄISEN KEPEÄ /

Tunnisteet: ,