VEHREÄN VIHREÄ VIHERSEINÄMÄ

Aloin viikonloppuna rakentamaan olohuoneen nurkkaan vehreän vihreää viherseinää; syypää tähän oli uusi ihana kasvi. Sain syntymäpäivälahjaksi tuon ihanan kukan, jolle metsästin useiden päivien ajan täydellistä ruukkua. Viimein se löytyi paikallisesta kukkakaupasta; samasta josta lahjanantaja oli ostanut tuon kasvinkin.

Ruukku on hieman patinoitunut ja sopii näin ollen paremmin meille kuin tavallinen saviruukku, joka olisi minusta pompannut aivan liikaa tuosta joukosta. Muotokieli ja patinointi ruukussa ovat kuitenkin moderniin ja skandinaaviseen kotiin oikein passelit. Joskus näissä patinoinneissa voi olla riskinä liian epäaito tai maalaisromanttinen fiilis, mikä ei meidän kotiin istu.

Nyt meidän talouden kaikki kasvit ovat yhdellä seinustalla. Rakastan tätä näkymää ja lempipaikkani sohvalla on muuttunut; voisin tuijotella tuota seinämää ikuisesti. Tässä vain nälkä alkaa kasvamaan syödessä ja lisää vihreyttä olisi haalittava. Pieni viidakko siellä sun täällä asuntoa voisi olla raikas ja virkistävä näky. Nurkassa oleva lasikupu voisi ahmaista söpön kaktuksen sisäänsä ja tämä kyseinen seinämä voisi olla sen jälkeen vähintäänkin täydellinen. 

P.s Minusta tämä on oikein kiva naamiointi myös tuolle tulostimelle, jonka paikka on melko keskeinen, mutta parempaakaan ei sille löydy.

Pieni sivupöytä palveli pitkään makuuhuoneessa yöpöytänä, mutta tämä kokonaisuus huusi sen perään. Nyt myös sisustuslehdilläkin on hyvä koti, josta niitä on helppo selailla. Parempi pitää ne nenän edessä, jotta muistaisi sitä inspiraatiota välillä etsiä niistäkin.

Mitä sanotte? Toimiiko teistä sekalainen ruukku- ja kasvikokonaisuus vai pitäisikö jotakin muuttaa?

* Sivupöytä saatu

Tunnisteet: , ,