MITKÄ VAUVANTARVIKKEET KOEN TÄLLÄ KERTAA TARPEELLISEKSI, KUN ESIKOISEN VAUVAVUOSI ON KÄYTY LÄPI?




Tätä toista vauvaa odottaessa ei ole tarvinnut hankkia paljoakaan uusia tarvikkeita, mutta jotain kuitenkin päivittelin kun tietämykseni asioihin oli erilainen ensimmäisen lapsen myötä. Tai nyt jos lähdetään miettimään, niin tulihan sitä hankittua jopa uudet rattaatkin, että ei tässä ihan pienellä selvitty.

Ensimmäisenä listallani oli kuitenkin kaukalopussi. Esikoinen nukkui aina niin hyvin kaukalossa, joten tuli paljon käytyä kaupassa hänen nukkuessaan ja talvella vaatetus on tietenkin tämän suhteen ongelma. Hän nukkui äitiyspakkauksen toppahaalari päällä ja monesti sitten heräsi kesken reissun hiestä märkänä. Nyt päätin olla fiksumpi ja hankkia kaukalopussin, jonka sisällä voi hyvällä tuurilla pötkötellä vain sisävaatteissa ja avata kaukalopussia sisätiloissa, jotta hiki ei pääse herättämään. Hankintalistalla on vielä kaukalopussin kanssa käytettävä pieni välikerrasto, koska äitiyspakkauksen puvut ovat vastasyntyneellä alkuun aivan jättiläisiä.

Hoitopöydän myin pois heti kun esikoinen ei sitä enää tarvinnut. Monet eivät hanki koko kalustetta, mutta itse koin sen erittäin näppäräksi — siellä säilyy käytössä olevat ja tulevat vaatteet, vaipat ja hoitotarvikkeet sekä vaihdat tietysti ne vaipat kätevästi. En voisi kuvitella kökkiväni sängyllä tai lattialla tätä toimenpidettä tehden vaan pidin siitä, että edes jossain asiassa ergonomia lapsiperheen arjessa on täydellinen. Tämä nykyinen löytyi meille ilmaiseksi nettikirppiksen kautta. Ja tässä kyseisessä mallissa pidän siitä, että kaikki tavarat ovat laatikoiden takana piilossa, kun edellinen hoitopöytä oli Brion avomallinen, joten pölyjen pyyhkiminen oli mm. rasittavaa puuhaa.

Nyt kun toinen lapsi syntyy meille aika pienelle ikäerolla, hankin varmuuden vuoksi tuplarattaat. Liikun (liikuin ennen näitä viimeisiä raskausviikkoja) paljon rattaiden kanssa paikasta toiseen ja en koe, että reilu 2-vuotias selviää talvea köpöttelemällä äidin perässä pitkiä matkoja. On siis ihanaa kun saan molemmat matkaan ja päästää liikkumaan reippaaseen tahtiin. Halusin istuinten olevan peräkkäin, ettei tarvise työntää tuplaleveitä rattaita kun lopulta esikoinen kasvaa tarpeeksi isoksi, ettei enää istu rattaissa edes niillä pidemmillä kävelylenkeillä. Ostamamme rattaat soveltuvat siis yhdelle sekä kahdelle. Näistä ajattelin kirjoitella blogiin vielä tarkemmin infoa.

Esikoinen nukkui syntymästään asti vieressäni ja vieläkin keskellä yötä siirtyy vanhempien laiskuuden takia viereemme. Pelkäsin aluksi paljon, että vauva kierähtää tyynyn tai minun alle ja heräilin tämän mielikuvan takia paljon. Uskon tämänkin vauvan viihtyvän vieressä yöt imetyksen helppouden takia, joten hankin unipesän. Siinä lapsi voi pötkötellä vieressä eikä varmana kiepsahda alle. Ja tuntuu lapsestakin turvalliselta, kun tuntee unipesän reunat lähellään.

Muuten olen vain päivittänyt vauvanvaatteita enemmän tämän hetkiseen mielentilaani sopivaksi, mutta tämäkään ei ole ollut iso projekti. Kirppareilta on löytynyt kivasti laadukkaita ja tyylikkäitä vauvanvaatteita, joten suurta rahallista menetystä ei ole tällä saralla tarvinut kärsiä. Suurinosa esikoisen vauvavaatteista kuitenkin vielä käyttökelpoisia, joten vain muutamia ihanuuksia hankin tälle uudelle tulokkaalle.

Tahdon vielä lisätä listan perälle turhakkeet, eli tuttipullot, joiden uskon nyt jäävän aikalailla käyttämättä. Esikoinen oli lisämaidolla ensimmäisen kuukauden, joten pullovarastot ovat kattavat hänen jäljiltään. Nyt uskon imetyksen sujuvan paljon paremmin kun tietoa ja taitoa on takanapäin 1 vuoden ja 7 kuukauden verran. Pulloiksi jätän varalle vain muutaman niitä tilanteita varten, jos äitillä käy tuuri ja pääsee tuulettumaan sekä vauva suostuu pulloja käyttämään.

Mitkä tarvikkeet sinä laitoit ostoslistalle esikoisen vauvavuoden jälkeen?

Tunnisteet: , , ,