RASKAUSVIIKKO 30.



Kesälomat – miksi neuvolan henkilökunta viettää kesälomia? No tiedänhän minä miksi, mutta tuntuu itsestä inhottavalta kun yhtäkkiä työntekijä vaihtuu. Olen käynyt esikoisen aikana samalla terveydenhoitajalla sekä nyt tämän kakkosen aikana myös. Hän on mukava ihminen, joka on kyllä erittäin neutraali eikä tuomitse eikä hirveästi neuvo, mutta olen tottunut häneen ja hänelle on helppo kertoa vaivoista ja omista tuntemuksista ilman, että minun tarvitsee jännittää.

Nyt kuitenkin kesällä hän on poissa ja tilalla on joku toinen naishenkilö. Kuulosti puhelimessa nuorelta ja mietin, että taasko sieltä tulee joku "vahinkolapsista" töksäyttelevä hoitaja? Jep, edellisellä kerralla tuuraajana oli nuori nainen, joka ujosteli paljon, mutta silti kysyi hieman hassuilla sanavalinnoilla onko raskauteni ollut toivottu. No tuohan oli vain yksi kerta, eikä maailma kaatunut, mutta sai minut asettamaan ennakkokäsityksiä seuraavaa kertaa varten ja hieman ehkä ärsyyntymäänkin.

Astelin huoneeseen tyttöni kanssa, joka ujosteli paljon tätä uutta työntekijää. Saimme iloisen vastaanoton häneltä. Veikkasin sijaista minun ikäisekseni, joka antoi heti itsestään erittäin miellyttävän ensivaikutelman. Lapseni ei oikein meinannut viihtyä tuon käynnin aikana, joten hänkin auttoi viihdyttämisessä sekä kehotti lasta hakemaan vaikka koko leikkihuoneen tyhjäksi vastaanottohuoneeseen, jos hän vain niin viihtyisi. Yhdessä siinä leikimme lapseni kanssa sekä samalla käsittelimme läpikäytäviä asioita. 

Ensimmäistä kertaa minulle jopa kerrottiin oikeastaan kaikki vaarat, joita raskaana oleva voi kohdata tässä matkan varrella, eli minkälaisia tuntemuksia pitää huomioida ja milloin hälytyskellojen soivan. Esikoisen aikana kävimme vain raskausmyrkytyksen läpi, koska minun kroppani täytti tästä kaksi oiretta, mutta nyt sain kattavan tietopaketin. Muutenkin tuntui, että hän osasi tuoreista opinnoista ammentaa erittäin hyvin tietojaan ja olla jotenkin kuin ystävä. Hänelle oli helppo kertoa tuntemuksista ja hän osasi yhtyä niihin ja kommentoida niitä kuin ystävä. Kemiat kohtasivat ja melkein olisin voinut ottaa hänet loppuraskauteni ajaksi.

Minusta on erittäin tärkeää, että neuvolatyöntekijä on itselle mieluinen ja muistaa kertoa niistä asioista. Hänen pitää myös olla ajan tasalla tässä nykymaailman menossa, jotta osaa neuvoa juuri sillä oikealla tyylillä meitä tulevia äitejä ja ohjata tällä niin tärkeällä matkalla. 

P.s Oli seuraavalla neuvolakäynnillä pakko kehua tätä sijaista vakituiselle terveydenhoitajalle, jos vaikka palaute tavoittaisi hänet sekä tämän palkanneen henkilön. <3

Nyt raskausviikko 33+3

Tunnisteet: