RASKAUSVIIKKO 35.


Katseltiin tytön kanssa hänen vauvakuviaan. Hän hoki niitä katsoessaan:"Tahtoo vauvan". Oli jotenkin niin suloista kuinka toinen jo odottaa vauvaa syntyväksi. Hän ymmärtää mielestäni aika hyvin mitä on tulossa. Ei tietenkään voi tietää minkälaisia tunnekuohuja vauvan syntymä voi aiheuttaa, mutta uskon ettei mustasukkaisuus kohdistu vauvaa kohtaan vaan äiti ja isi saavat olla kohteena. Tiedän, että hänestä tulee maailman paras isosisko, joka hoivaa vauvaa ilomielin. Hän muutenkin pitää äidin kanssa "järjestämisestä", joten eiköhän vauvanhoito yhdessä tule olemaan myös yksi lempipuuhista. 

Perhepuistossa oleville Lumin kavereille on jo syntynyt pikkusiskoja ja -veljiä, mutta me vielä odotamme omaa syntyväksi. Minusta on ihana kuitenkin seurata kuinka hän ihastelee muiden vauvoja, vie heille vauvoille sopivia leluja ja on tietenkin erittäin utelias näitä pieniä kohtaan. Lentosuukkoja saavat myös nämä pienet ihmisen taimet, mutta onneksi hän on ymmärtänyt hieman pitää etäisyyttä, ettei tarvitse varoa liian voimakkaita rutistuksia. Katsotaan sitten miten meidän oman pienokaisen käsittely onnistuu esikoiselta.

Koko raskauden ajan olemme yhdessä "hoitaneet" vauvaa mahan läpi; vauva saa päivittäin paljon pusuja ja haleja. Myös leluja tuodaan mahan päälle vauvan leikittäväksi. On myös erittäin ihmeellistä tunnustella pienellä kädellä kuinka vauva siellä potkii meitä. Nämä kaikki aiheuttavat Lumissa innostusta ja hän kertoo kuinka pitää vauvasta. Sanon myös halauksen tai pusun jälkeen tytölle kuinka hienosti hän tekee ja vauva tykkää Lumista ja hänen hoivastaan. Uskon, että heidän välillään on jo pienenlainen side, joka vahvistuu vain päivä päivältä. 

Lumi, sinusta tulee maailman paras isosisko. <3 Tiedän sen jo nyt.

Nyt raskausviikko 37+3.

Kuva: Helia Photography

Tunnisteet: